Ontketende Bale bezorgt Real winst in CL

door NielsE 350

Real Madrid heeft voor de derde keer op rij de Champions League gewonnen. De ploeg van Zinedine Zidane had in de eerst helft veel moeite met tegenstander Liverpool, maar wandelde in de tweede helft tamelijk gemakkelijk over de ploeg uit de Premier League heen.

Het duel begon lichtelijk in het voordeel van Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp zette Real Madrid goed onder druk en kwam tot een aantal aardige kansen. De Madrilenen hadden eigenlijk tot het dramatische uitvallen van sterspeler Mohamed Salah moeite met Liverpool. Na het wegvallen van de aanvaller waren The Reds een tijdje het spoor bijster. Real zette aan, maar wist nog niet te scoren. Wat duidelijk was, was dat Klopp zijn ploeg weer op scherp moest zetten om een kans te maken in de tweede helft.

Dit gebeurde helaas voor de Duitse oefenmeester niet, Liverpool kwam op achterstand door een onverklaarbare uitgooi van keeper Karius. De doelman gooide de bal zo tegen de voet van Spits Karim Benzema aan. De bal verdween in het doel, en ondanks de protesten verscheen de 1-0 op het scorebord. Liverpool leek echter wakker te worden en reageerde razendsnel via Sadio Mane. De aanvaller werkte de bal mooi binnen nadat de bal op het Madrileense doel gekopt werd. Lang kon Klopp met zijn ploeg niet genieten van de voorsprong, invaller Gareth Bale werkte ruwweg tien minuten later de bal op prachtige wijze binnen. De rappe buitenspeler vuurde de bal middels een omhaal op doel. Keeper Karius was kansloos. Na de 2-1 had Real Madrid het duel onder controle, en liep het zelfs nog via nog een keer Bale uit tot een 3-1 voorsprong.

Opstelling Real Madrid: Navas; Carvajal (Fernandez, 37'), Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos, Isco (Bale, 61'); Benzema (Asensio, 89'), Ronaldo.
Wissels Real Madrid: Fernandez, Bale, Casilla, Hernandez, Vazquez, Asensio, Kovacic.

Opstelling Liverpool: Karius; Robertson, Van Dijk, Lovren, Alexander-Arnold; Milner (Can, 83'), Henderson, Wijnaldum; Mane, Firmino, Salah (Lallana, 31').
Wissels Liverpool: Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Mignolet, Can, Solanke.

1-0 Benzema (51')
1-1 Mane (55')
2-1 Bale (63')
3-1 Bale (83')

- Real Madrid wist in de groepsfase als tweede te eindigen achter groepswinnaar Tottenham Hotspur, maar daarbij liet het wel Borussia Dortmund en APOEL Nicosia onder zich. In de knock-outfase versloeg het achtereenvolgens Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München.
- Liverpool eindigde de groepsfase bovenaan. De Engelsen waren ingedeeld bij Sevilla, Spartak Moskou en NK Maribor. In de knock-outfase werden vervolgens FC Porto, Manchester City en AS Roma uitgeschakeld.