Loting voor de play-offs voor WK-kwalificatie vindt plaats op 26 november

door Jesse ter Haar 0

Bron Algemeen Dagblad

Loting voor de play-offs voor WK-kwalificatie vindt plaats op 26 november

door Jesse ter Haar 0

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De loting voor de play-offs voor kwalificatie voor het WK heeft plaats op 26 november, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Nederland moet dinsdagavond ontkomen aan de play-offs, waar Italië en Portugal wel aan deelnemen.

Beide grootmachten in de voetbalwereld wisten niet als groepshoofd te eindigen in hun poules in de WK-kwalificatiereeks. Zodoende spelen zij in maart 2022 in de halve finale van de play-offs om alsnog een plek af te dwingen voor het WK van dat jaar.

Italië en Portugal weten daarbij al dat zij zeker zijn van het thuisvoordeel in de halve finale. Zodoende kunnen zij elkaar in die ronde nog niet tegenkomen, maar in de finale is dat wel het geval. Hiervoor moeten beide landen de ronde ervoor als vanzelfsprekend eerst doorkomen.

Naast de Italianen en Portugezen zijn ook Schotland en Rusland al zeker van een thuiswedstrijd in de halve finale van de play-offs. Daartegenover staat dat Noord-Macedonië en Oostenrijk al zeker zijn van een uitwedstrijd. Eindigt Oranje dinsdag als de nummer twee in de kwalificatiepoule, dan wachten er ook play-offs voor de Nederlanders.

Denk jij dat Davy Klaassen het openingsdoelpunt maakt tegen Noorwegen? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties