Huntelaar en Schalke degraderen officieel uit Bundesliga | Ajax Showtime

Huntelaar en Schalke degraderen officieel uit Bundesliga

door Jesse ter Haar 19

Bron AS

Huntelaar en Schalke degraderen officieel uit Bundesliga

door Jesse ter Haar 19

Bron AS

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke 04 gedegradeerd uit de Bundesliga. Dinsdagavond ging het opnieuw onderuit - ditmaal op bezoek bij Arminia Bielefeld - en dat betekende dat het doek definitief viel.

Na een korte periode van afwezigheid keerde Schalke 04 in het seizoen 1990/1991 terug op het hoogste niveau van Duitsland. Daar verdween het nooit meer, tot aan dinsdagavond dus. Vanaf het seizoen 2021/2022 zal Schalke 04 vanuit de 2. Bundesliga de weg terug moeten vinden naar de Bundesliga.

De club van Huntelaar draait een rampzalig seizoen in Duitsland. Inmiddels speelde de club dertig wedstrijden tijdens het huidige seizoen en daarvan won het er slechts twee. Maar liefst 21 keer ging het onderuit. Zodoende staat Schalke 04 momenteel op een puntenaantal van dertien. FC Köln, de nummer zeventien, staat op 26 punten.

De kans is aanwezig dat Huntelaar zijn club gaat helpen in de jacht op een terugkeer naar het hoogste niveau. In dienst van Ajax liet hij weten aan het einde van het seizoen te willen stoppen als voetballer, maar daar kan in dienst van Schalke 04 verandering in komen. De club en speler gaan in ieder geval met elkaar in gesprek, zo bevestigde bestuurslid Peter Knäbel onlangs.

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties