Hertha BSC ontslaat Dárdai, Ekkelenkamp en Zeefuik krijgen nieuwe trainer

door Terrence Riepma 0

Bron Hertha BSC

Hertha BSC ontslaat Dárdai, Ekkelenkamp en Zeefuik krijgen nieuwe trainer

door Terrence Riepma 0

Bron Hertha BSC

Laatst geüpdatet

Hertha BSC heeft Pál Dárdai ontslagen, zo wordt bekendgemaakt via de officiële kanalen. De Hongaarse oefenmeester is niet langer de trainer van de Duitse club na een reeks tegenvallende resultaten in de Bundesliga. Jurgen Ekkelenkamp en Deyovaisio Zeefuik krijgen hierdoor een nieuwe trainer.

Dárdai speelde in zijn laatste wedstrijd bij Hertha met 1-1 gelijk tegen FC Augsburg. Het was het zoveelste tegenvallende resultaat in vijf wedstrijden. Daarin werd er twee keer gelijkgespeeld én verloren en slechts één keer gewonnen. Reden voor de clubleiding van Hertha om Dárdai te ontslaan.

Tayfun Korkut zal de honneurs waarnemen tot en met het einde van het seizoen. De Turks-Duitse oefenmeester was in het verleden actief bij onder anderen Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Nu moet Korkut er voor zorgen dat Hertha, dat nu veertiende staat in de Bundesliga met veertien punten, degradatie ontloopt. Het verschil met FC Augsburg, dat met een zestiende plek op het randje van degradatie staat, is slechts één punt.

Ekkelenkamp en Zeefuik

Ekkelenkamp en Zeefuik zullen onder Korkut hopen op het krijgen van meer speeltijd. In dertien wedstrijden had Ekkelenkamp, die deze zomer de stap maakte van Ajax naar Hertha, twee basisplekken. Zeefuik kreeg van Dárdai vier basisplekken.

Profiteer tot en met maandag van flinke Black Friday-kortingen in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties