FC Volendam en Jonk verzekeren zich van promotie naar de Eredivisie

door Jesse ter Haar 102

Bron ESPN

FC Volendam en Jonk verzekeren zich van promotie naar de Eredivisie

door Jesse ter Haar 102

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Wim Jonk en zijn FC Volendam hebben zich vrijdag verzekerd van een plek voor volgend seizoen in de Eredivisie. Vrijdagavond werd FC Den Bosch met 1-2 verslagen en dat was genoeg voor definitieve promotie.

De ploeg van de oud-Ajacied staat momenteel op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Er zijn 36 duels afgewerkt, wat betekent dat er nog twee te spelen zijn. Gezien de voorsprong van zeven punten op nummer drie FC Eindhoven in de plek twee dus niet meer in gevaar.

In gesprek met ESPN laat trainer Jonk zich uit over de promotie naar het hoogste niveau. 'Wat een spanning, wat een ontknoping. Dit is heel gaaf. De jongens hebben het hele jaar keihard gewerkt. Ze hebben een ongeslagen reeks van 26 wedstrijden neergezet. Daarna hebben we een mindere periode gehad, maar ze hebben het toch weer opgepakt. Ik ben supertrots op ze.'

Het is Jonk zodoende gelukt om in zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de club promotie veilig te stellen. FC Volendam keert terug in de Eredivisie, maar of ze dat doen met Jonk als coach? 'We gaan eerst vanavond een goed feest vieren. Daarna zien we wel verder', blijft hij geheimzinnig.

FC Volendam voegt zich bij FC Emmen

FC Volendam is niet de eerste ploeg dit seizoen die promoveert naar de Eredivisie. Eerder wist FC Emmen zich al te verzekeren van Eredivisie-voetbal tijdens het komende seizoen. Kampioen is de ploeg nog niet, want het staat zes punten voor op FC Volendam. Volgende week vrijdag, uit bij FC Eindhoven, kan het de titel pakken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties