FC Emmen terug in de Eredivisie na succesvolle avond in Dordrecht

door Jesse ter Haar 52

Bron AS

FC Emmen terug in de Eredivisie na succesvolle avond in Dordrecht

door Jesse ter Haar 52

Bron AS

Laatst geüpdatet

FC Emmen keert volgend seizoen terug in de Eredivisie. De absentie van de club uit Drenthe bleef zodoende maar bij één seizoen. Na een zege op FC Dordrecht was de promotie een feit, want de club is niet meer te achterhalen voor FC Eindhoven.

Lange tijd leek FC Emmen niet de voornaamste kandidaat om promotie af te dwingen, maar een buitengewoon goed 2022 veranderde alles. Het klom naar de bovenste plek in de Keuken Kampioen Divisie en het goede seizoen werd vrijdag bezegeld met de terugkeer in de Eredivisie.

In het Riwal Hoogwerkers Stadion van FC Dordrecht leek er gewonnen te moeten worden, maar door een nederlaag van FC Eindhoven tegen Jong PSV was de promotie sowieso al een feit. FC Emmen deed echter alsnog wat het vooraf moest doen door met 0-1 te winnen.

Zodoende staat FC Emmen na 35 speelronden dertien punten voor op FC Eindhoven, een aantal dat in het restant van de competitie niet meer ingehaald kan worden. FC Volendam staat tussen beide ploegen in en bezet de tweede plek. De ploeg van Wim Jonk speelt zaterdag tegen Jong Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties