'Er zijn behoorlijk grote clubs uit de Serie A die navraag hebben gedaan'

door Melle Goekoop 22

Bron NTB

'Er zijn behoorlijk grote clubs uit de Serie A die navraag hebben gedaan'

door Melle Goekoop 22

Bron NTB

Laatst geüpdatet

Dennis Johnsen kan donderdagavond promoveren naar de Serie A met Venezia FC. De Noor speelt met zijn club het tweede duel van de play-offs finale tegen Cittadella nadat hij zondag de assist leverde in het eerste, met 0-1 gewonnen, duel. Johnsen staat sinds augustus vorig jaar onder contract in Venetië en kan nu naar eigen zeggen alweer een nieuwe stap zetten.

'Het is een heel mooi seizoen geweest, al had ik graag meer doelpunten gemaakt', vertelt Johnsen aan het Noorse NTB. ' Het zou heel gaaf zijn om te promoveren, en het betekent ongelooflijk veel voor de club, de fans en de hele stad. Het is een grote droom om in Serie A te spelen.' Venezia FC speelde voor het laatst in het seizoen 2001/2002 in de Serie A, maar werd vanwege faillissement teruggeplaatst naar de Serie D.

Johnsen kan nu de club terugbrengen naar het hoogste niveau en heeft daar dit seizoen met zeven goals en vijf assists een aandeel in gehad. Hierdoor is er voor de buitenspeler interesse van andere clubs ontstaan. 'Er is veel interesse van clubs hier in Italië, zowel uit Serie B als Serie A. Ik kan niet zeggen welke, maar er zijn behoorlijk grote clubs uit de Serie A geweest die navraag hebben gedaan.'

Zelf weet Johnsen nog niet waar hij volgend jaar speelt. 'Of ik nu naar de Serie A moet gaan, een stap moet zetten, of nog een jaar moet blijven om daarna een nog grotere stap te zetten: het is een afweging die ik moet maken.' Johnsen werd in 2017 door Ajax gekocht van SC Heerenveen, maar speelde slechts vijf wedstrijden in het eerste elftal. Later werd hij nog uitgeleend aan PEC Zwolle en zijn oude club in Friesland.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties