'Een cadeautje? Daar lijkt het met 6-0 wel op'

door Gino Haverkamp 1

VVV-Venlo heeft het Ajax te makkelijk gemaakt. Dat stelt Maurice Steijn, hoofdtrainer van de Limburgse club, in gesprek met De Telegraaf. Op de vraag of zijn club Ajax een cadeautje had gegeven, reageert de oefenmeester instemmend.

'Daar lijkt het met 6-0 wel op', luidt het bondige antwoord van Steijn. 'Ajax was negentig minuten lang de betere ploeg, maar een wedstrijd valt of staat met een aantal momenten. Ajax speelde de eerste helft niet flitsend en dat komt omdat we het goed voor elkaar hadden', beweert de trainer. De Venlose club kwam er zelfs een paar keer goed uit, maar wist desondanks geen schot op goal te lossen. Steijn: 'En dan geven wij onhandig een vrije trap weg en scoren zij direct.'

Door de relatief dichte defensie van VVV-Venlo wist Ajax in de eerste 45 minuten slechts één keer te scoren. Na rust liep de score uiteindelijk op tot 6-0. Drie treffers vielen zelfs in de laatste tien minuten. 'Na die snelle 2-0 liep iedereen uit de organisatie. Hier verliezen is geen schande, maar die 6-0 komt hard aan', verzucht Steijn.