Maurice Steijn

Maurice Steijn is sinds woensdag 14 juni 2023 de trainer van Ajax. De oefenmeester is geboren in Den Haag en kwam als voetballer uit voor ADO Den Haag, NAC Breda, Kranenburg en het amateurelftal van ADO Den Haag. Sinds het seizoen 2005/06 is Steijn voetbaltrainer en via verschillende elftallen bij ADO Den Haag, waaronder het eerste elftal, kwam hij in 2014 bij VVV-Venlo terecht.

Met de Limburgse club werd hij in het seizoen 2016/17 kampioen in de toen zogeheten Jupiler League. Voor die prestatie kreeg hij de Gouden Stier - een prijs op basis van stemmen van zowel de trainers, aanvoerder en supporters in de Eerste Divisie - en de Rinus Michels Award uitgereikt. Met VVV-Venlo, waar Danny Post de aanvoerder was en zeer lovend is over Steijn, wist hij zich vervolgens elke keer knap te handhaven in de Eredivisie. In 2019 werd hij zelfs twaalfde met VVV-Venlo, waarna hij in de zomer van dat jaar naar Al-Wahda FC uit de Verenigde Arabische Emiraten vertrok. Bij die club werd Steijn al na drie duels ontslagen.

Steijn tekende bijna een jaar later - in de zomer van 2020 - een contract bij NAC Breda. Bij de club was hij één seizoen de hoofdtrainer. Met de club uit Breda werd hij vijfde en zodoende werden de play-offs om promotie bereikt. Promoveren naar de Eredivisie zat er echter niet in. Zijn volgende club werd Sparta Rotterdam. Hij zou daar vanaf het seizoen 2022/23 instromen, maar na het ontslag van Henk Fraser begon hij al eerder aan zijn klus op Het Kasteel. Steijn moest met nog drie duels te gaan Sparta van de laatste plaats af zien te krijgen, hetgeen ook lukte.

In het afgelopen seizoen (2022/23) wist Steijn met Sparta knap zesde te worden. De finale van de play-offs om promotie voor Europees voetbal werden bereikt, maar in die finale werd er nipt verloren van FC Twente. Bij Ajax had men genoeg gezien: Steijn wordt als een overperformer gezien en zodoende werd hij naar Amsterdam gehaald. Steijn heeft bij Ajax een contract getekend tot medio 2026.