Ajax maakt komst van trainer Steijn wereldkundig

door Bart Veenstra 488

Bron Ajax.nl

Ajax maakt komst van trainer Steijn wereldkundig

door Bart Veenstra 488

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Maurice Steijn de nieuwe trainer van de Amsterdamse club is. De oefenmeester, die overkomt van Sparta Rotterdam, tekent in de Johan Cruijff ArenA een contract tot de zomer van 2026.

Foto: AFC AJAX

Zodoende heeft Ajax na een zoektocht van een langere periode eindelijk een nieuwe trainer kunnen aanstellen. De Amsterdamse club begon het vorige seizoen - na het vertrek van Erik ten Hag naar Manchester United - met Alfred Schreuder aan het roer. Schreuder begon het seizoen nog goed, maar na een periode van mindere resultaten werd hij in januari ontslagen. Zijn opvolger, John Heitinga, begon eveneens goed, maar sloot het seizoen uiteindelijk teleurstellend af. Zodoende besloot Ajax onlangs niet door te willen gaan met Heitinga.

Steijn op zijn beurt werd in het afgelopen seizoen zesde met Sparta Rotterdam. Met de club uit Zuid-Holland was hij dicht bij Europees voetbal, maar in de finale van de play-offs werd nipt verloren van FC Twente. In het verleden was hij coach van onder meer ADO Den Haag, VVV-Venlo en NAC Breda.

Bakkati wordt assistent-trainer van Ajax

Ajax maakt verder bekend dat Saïd Bakkati als assistent-trainer wordt toegevoegd aan de technische staf. Bakkati was in het verleden al assistent-trainer bij het Jong Ajax van Andries Ulderink en Jaap Stam. Daarna was Bakkati actief als assistent bij Reading FC, PEC Zwolle, Feyenoord, FC Cincinnati en ADO Den Haag. Net als Steijn tekent Bakkati een contract voor drie seizoenen.

Verder meldt Ajax dat de 28-jarige Duitser Max Lesser overkomt van VfB Stuttgart. Hij wordt hoofd analyse bij het eerste elftal. De technische staf bestaat verder uit Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach). Ajax is nog op zoek naar een assistent voor Steijn om de technische staf compleet te maken. Hiervoor zou Hedwiges Maduro in beeld zijn.

Denk jij dat het Nederlands elftal in de reguliere speeltijd wint van Kroatië?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.