'Ajax akkoord met assistent-trainer Bakkati; Maduro-deal nog niet rond'

door Jesse ter Haar 461

Bron De Telegraaf

'Ajax akkoord met assistent-trainer Bakkati; Maduro-deal nog niet rond'

door Jesse ter Haar 461

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax en Saïd Bakkati hebben elkaar gevonden in een contract tot medio 2026, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De Amsterdammers hebben nog wel te maken met Almere City, dat tegenstribbelt in de deal over Hedwiges Maduro - de andere assistent-trainer die Ajax op het oog heeft.

De twee oefenmeesters moeten Maurice Steijn gaan helpen bij zijn job als hoofdtrainer van Ajax. Club en trainer zijn al enkele dagen rond en komende woensdag wordt de aankondiging van zijn komst naar Amsterdam verwacht. Hij verlaat daarmee Sparta Rotterdam, dat volgens de berichtgeving een bedrag van 400.000 euro ontvangt voor Steijn. Dat bedrag zou als gelimiteerde transfersom zijn opgenomen in zijn contract in Rotterdam.

Met Bakkati kwam Ajax tot een akkoord over een contract dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt. Het is voor hem niet de eerste keer dat hij in dienst treedt bij de recordkampioen van Nederland. Tijdens het seizoen 2015/2016 was hij de assistent-trainer van Jaap Stam bij Jong Ajax. Hierna trok hij langs Reading, PEC Zwolle, Feyenoord, FC Cincinnati en ADO Den Haag, waar hij het afgelopen seizoen actief was als de rechterhand van Dick Advocaat.

Ajax in onderhandeling over Maduro

Wat rest, is een deal met Almere City. De club heeft Maduro nog één jaar onder contract als assistent van hoofdtrainer Alex Pastoor en dus moet Ajax een afkoopsom betalen. De oud-Ajacied zelf zou inzetten op de stap naar Amsterdam en daar lijkt men bij Ajax ook nog altijd op te rekenen. De club hoopt Steijn, Maduro en Bakkati woensdag als een drie-eenheid te kunnen presenteren.

Gezamenlijk leverde het duo Pastoor en Maduro in de afgelopen maanden een bijzondere prestatie. De twee wisten Almere City immers naar promotie naar de Eredivisie te leiden, iets wat de club in de gehele clubhistorie nooit eerder was gelukt.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.