De Jong boos: 'Als we verliezen komen er altijd twee of drie minuten bij'

door Gino Haverkamp 22

Bron NU.nl

Bron NU.nl

Boosheid overheerst bij FC Barcelona-speler Frenkie de Jong na het 3-3 gelijkspel tegen Celta de Vigo. De Jong en zijn ploeggenoten stonden bij rust nog met 3-0 voor, maar in de blessuretijd van de tweede helft viel de gelijkmaker alsnog. De oud-Ajacied is boos.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen FC Barcelona de kleedkamer indook. Door goals van Ansu Fati, Sergio Busquets en Memphis Depay leidde de ploeg met 3-0. Na de 3-1 verloren de Catalanen echter alle controle. 'In de tweede helft vergaten we hoe we moesten voetballen', aldus De Jong, geciteerd door NU.nl, tegen Movistar. 'We waren statisch en misten persoonlijkheid. Dit moet veranderen. We moeten ons veel meer laten gelden als de tegenstander probeert ons onder druk te zetten.'

De uiteindelijke gelijkmaker van Celta de Vigo viel in de 96e minuut, terwijl er eigenlijk vijf minuten aan blessuretijd werden toegevoegd aan de tweede helft. De Jong vond vijf minuten al te veel. 'Als we verliezen komen er altijd maar twee of drie minuten bij. En dan voegde hij er zelfs nog een extra minuut aan toe voor een inworp. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.'

Xavi moet tij doen keren in Barcelona

FC Barcelona kent een matig seizoen. De ploeg uit de gelijknamige stad staat slechts negende in de Spaanse competitie en is ook al van trainer geswitcht. Ronald Koeman werd eind oktober ontslagen wegens een matige reeks wedstrijden en vrijdagavond werd bekend dat oud-speler Xavi is aangetrokken als zijn vervanger. Hij moet met de club de weg naar boven zien te vinden.