Kluivert: 'Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt'

door BartVeenstra 47

Bron Voetbal International

Kluivert: 'Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt'

door BartVeenstra 47

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Patrick Kluivert denkt dat Ajax op dit moment geen enkele moeite zou hebben met FC Barcelona. De oud-spits van onder meer Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal is vooral benieuwd hoe de Amsterdamse club voor de dag zou komen tegen de absolute topteams van dit moment, zo vertelt hij tegenover Voetbal International.

Ajax kent een uitstekende start van het seizoen in de Champions League. Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) en Borussia Dortmund (4-0) werden met duidelijke cijfers verslagen. Kluivert is dan ook benieuwd hoe Ajax het zou doen tegen de absolute topclubs van dit moment.

'Barcelona wordt door dit Ajax helemaal scheel getikt'

'En dan heb ik het niet over FC Barcelona, die worden door dit Ajax helemaal scheel getikt', is Kluivert duidelijk over Ajax, maar ook over FC Barcelona. Bij die laatste club was hij tot de zomer nog in dienst als hoofdjeugdopleiding.

Kluivert heeft het vooral over clubs als Manchester City, Paris Saint-Germain en Liverpool. 'Aan het zelfvertrouwen ligt het niet', zegt Kluivert, die het Ajax van nu vergelijkt met het Ajax van 1995. 'Ze komen net als wij tegen elke topclub met de borst naar voren het veld op. Zoals dat hoort bij Ajax. Maar uiteindelijk moet je het bekronen met een internationale hoofdprijs. Ze moeten eerst die beker met de grote oren maar eens terugbrengen naar Amsterdam. Pas dan kunnen we beide ploegen écht gaan vergelijken.'

Ontvang een welkomstkrediet tot wel €100,- als je een account opent bij Bet365!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties