[Update ll] Laporta bevestigt komst Xavi

door Justin Fokkens 112

Bron Al; Voetbal International

[Update ll] Laporta bevestigt komst Xavi

door Justin Fokkens 112

Bron Al; Voetbal International

Laatst geüpdatet

Xavi is de nieuwe trainer van FC Barcelona. Dat meldt Al-Sadd, de club waar de Spaanse middenvelder tot voor kort trainer was. Bij FC Barcelona krijgt Xavi te maken met oud-Ajacieden Frenkie de Jong en Sergiño Dest.

Xavi is bij FC Barcelona de opvolger van Ronald Koeman. Laatstgenoemde, die in het verleden bij Ajax actief was als speler en als trainer, werd onlangs ontslagen als trainer van de Catalaanse club.

FC Barcelona kent teleurstellend seizoen

FC Barcelona is vooralsnog bezig aan een teleurstellend seizoen. De club staat negende, waarbij de achterstand op koplopers Real Sociedad en Real Madrid is opgelopen tot respectievelijk negen en acht punten. In de Champions League hebben de Catalanen nog wel een goede kans om te overwinteren.

Naast Koeman vertrok ook Alfred Schreuder bij FC Barcelona. Schreuder was in het seizoen 2018/2019 nog assistent-trainer bij Ajax. Daarna vertrok hij naar Hoffenheim.

Update l - 14.05 uur (5 november 2021)- 'Barça wil afkoopsom voor Xavi helemaal niet betalen'

De komst van Xavi als trainer bij FC Barcelona lijkt plots niet eens zo zeker. FC Barcelona zo onaangenaam verrast zijn door de verklaring van Al-Sadd. Spaanse media schrijven nu dat Barça niet bereid zou zijn om de contractueel vastgelegde afkoopsom voor Xavi te betalen. Naar verluidt zou FC Barcelona geïrriteerd zijn over de verklaring van Al-Sadd. Voorlopig lijkt Barça de vijf miljoen euro niet te willen betalen en om die reden is een verklaring vanuit Spanje uitgebleven.

Update ll - 23.30 uur (5 november 2021) - Laporta bevestigt komst Xavi

Joan Laporta heeft vrijdagavond bevestigd dat Xavi de nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona zal worden. 'Xavi wordt onze nieuwe trainer. Hij staat op het punt om zich bij Barcelona te voegen als nieuwe coach. We bereiden de contracten voor en zullen ze tekenen', zo vertelt de voorzitter van FC Barcelona tegen de Spaanse krant Mundo Deportivo, geciteerd door Voetbal International.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties