Koeman ontslagen door FC Barcelona na nieuwe nederlaag in La Liga

door Terrence Riepma 74

Bron FC Barcelona

Koeman ontslagen door FC Barcelona na nieuwe nederlaag in La Liga

door Terrence Riepma 74

Bron FC Barcelona

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman is ontslagen door FC Barcelona, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De trainer ging woensdagavond wederom onderuit in La Liga, ditmaal thuis tegen promovendus Rayo Vallecano. Het was de laatste druppel voor de clubleiding na een reeks tegenvallende resultaten.

FC Barcelona heeft al het hele seizoen de nodige problemen, zowel op sportief als financieel gebied. De Catalaanse club staat momenteel negende in de competitie en derde in zijn groep in de Champions League na twee verliespartijen tegen Bayern München en SL Benfica.

Rayo Vallecano-thuis gaat dus de boeken is als de laatste wedstrijd van Koeman als trainer van FC Barcelona. Hoewel het vertrouwen door de clubleiding meermaals in hem is uitgesproken, is er nu toch besloten dat het niet langer zo door kan gaan. Er wordt vanzelfsprekend gezocht naar een vervanger.

Xavi favoriet voor opvolging Koeman

Xavi heeft volgens Fabrizio Romano de beste papieren in huis om Koeman op te volgen. De Spaanse oud-middenvelder en clublegende traint momenteel in Qatar, maar stond altijd al hoog op het lijstje van FC Barcelona om ooit trainer te worden van de club. Zo zou er al weken geleden contact opgenomen zijn met Xavi. Of Erik ten Hag ook op het lijstje staat, is niet bekend bij Romano.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties