Ceferin sluit sancties niet uit: 'Verwacht deze vrijdag meer nieuws'

door Melle Goekoop 26

Bron 24ur

Ceferin sluit sancties niet uit: 'Verwacht deze vrijdag meer nieuws'

door Melle Goekoop 26

Bron 24ur

Laatst geüpdatet

Aleksander Ceferin sluit sancties tegen de Founding Fathers van de Super League nog niet uit. De voorzitter van de UEFA sprak hierover met de Sloveense televisiezender 24ur en hoopt er op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven.

'De tijd is er nu niet voor om hierover in detail te treden, we zijn namelijk nog in gesprek met het juridische team. We zullen zien wat er in de komende week gaat gebeuren. Al verwacht ik deze vrijdag al wel meer nieuws', vertelt Ceferin.

Het duel tussen Real Madrid en Chelsea in de halve finale van de Champions League werd ook besproken. De Koninklijke heeft zich namelijk nog niet definitief teruggetrokken uit de Super League. 'De verschillende zendgemachtigden zullen ons weten te vinden als de halve finale niet worden afgewerkt. De kans dat dit duel volgende week niet wordt gespeeld is relatief klein', aldus Ceferin.

De voorzitter is tevreden met de zes Engelse clubs die zich snel uit de Super League hebben teruggetrokken. 'De clubs uit Engeland hebben een heel goede beslissing genomen, dat nemen we ook zeker mee. Ze hebben hun fout toegegeven en weten ook heel goed dat ze verkeerd bezig waren. Fouten maken doen we allemaal.'

Ceferin begrijpt de financiële aantrekkelijkheid van de Super League. 'In FC Barcelona was ik eigenlijk nog het minst teleurgesteld', vervolgt de UEFA-preses. 'Joan Laporta is recentelijk pas verkozen als nieuwe voorzitter en ik heb hem inmiddels al twee of drie keer gesproken. Hij stond onder zware druk vanwege de financiële situatie die hij bij Barcelona erfde. Dat krijg je ervan als je spelers te veel betaalt en weinig resultaten behaalt. Kijk bijvoorbeeld naar Bayern München. Die club heeft geen schulden en ze wonnen vorig jaar de Champions League.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9,10 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties