Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman

Joël Veltman speelt als sinds 2001 bij Ajax. De verdediger begon in de E-jeugd van VV IJmuiden. Hoewel hij in de B2 bij Ajax op de lijst stond om weggestuurd te worden, volhardde hij en doorliep de gehele jeugdopleiding. Op 19 augustus 2012 maakte Veltman zijn debuut voor Ajax in de wedstrijd tegen NEC Nijmegen. De Amsterdammers wonnen de wedstrijd met 1-6.

 

Vaste waarde

In het seizoen 2013/14 veroverde de toen 21-jarige Veltman een vaste basisplaats bij Ajax. In november 2013 maakte hij enorm veel indruk met een ijzersterk optreden tegen Celtic. Diezelfde maand maakte de verdediger zijn debuut voor het Nederlands Elftal, op 19 november tegen Colombia.

In de jaren daarna behield Veltman zijn plek in het hart van de defensie, maar trainer Peter Bosz toverde hem in het seizoen 2016/17 om tot rechtsback ten faveure van Kenny Tete, die vervolgens zijn heil in Frankrijk zocht.

 

Blessure

Veltman bleef de vaste rechtsback, maar raakte in april 2018 tegen VVV-Venlo zwaar geblesseerd aan zijn knie. Pas op 27 februari 2019 maakte hij zijn rentree, thuis tegen NAC Breda. In de maanden die volgde mocht Veltman, inmiddels gepasseerd door Noussair Mazraoui, enkele keren opdraven als rechtsback. Zo ook tegen Juventus, toen hij het Cristiano Ronaldo knap lastig maakte in de Champions League. (profielfoto: Pro Shots) 

Naam Joël Veltman
Nationaliteit Nederlands
Geboortedatum 15-01-1992
Geboorteplaats Beverwijk
Nummer 3
Positie Verdediger
Doelpunten dit seizoen  
Twitter Joël Veltman
Facebook Joël Veltman