André Onana

André Onana kwam in de winterstop van het seizoen 2014/2015 naar Ajax. De Kameroener werd opgepikt in de jeugdopleiding van FC Barcelona. In Amsterdam kwam Onana als beoogde derde keeper in het eerste, maar door divers blessureleed bij de concurrentie zat Onana in zijn eerste half jaar al een keer op de bank bij de A-selectie. Zijn eerste speelminuten maakte hij bij Jong Ajax, waar hij in zijn eerste zes maanden regelmatig mocht opdraven.

Eerste keeper

Op 21 augustus 2016 maakte Onana zijn debuut voor Ajax 1 in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Concurrent Jasper Cillessen vertrok niet veel later, waardoor hij naar voren werd geschoven als eerste doelman. Daarmee won hij de concurrentiestrijd van Tim Krul, die dat jaar juist werd aangetrokken om Cillessen te vervangen. Onana won die concurrentiestrijd echter.

Sindsdien is de doelman niet meer weg te denken onder de lat. Al vier seizoenen lang is Onana een doorgaans betrouwbare factor in de Ajax-verdediging en hij blinkt regelmatig uit met katachtige reddingen. Anno 2020 is Onana één van de meest gewilde keepers van Europa. De doelman ligt bij Ajax nog vast tot de zomer van 2022. (profielfoto: Pro Shots)

Naam André Onana
Nationaliteit Kameroens
Geboortedatum 02-04-1996
Geboorteplaats Nkol Ngok
Nummer 24
Positie Doelman
Doelpunten dit seizoen  
Twitter André Onana
Facebook André Onana