Van Gaal kraakt Varane: 'Doet De Ligt beter'

door Thijs Zwagerman 6

Van Gaal kraakt Varane: 'Doet De Ligt beter'

door Thijs Zwagerman 6

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is na afloop van Real Madrid - FC Barcelona nog dieper ingegaan op de kans die Ajax dinsdagavond tegen de Madrilenen heeft. Van Gaal zag een pover Real Madrid en kraakt vooral de defensie van de Spaanse grootmacht.

'Het is zo dat zij (Real Madrid, red.) in een hele slechte fase zitten. Dan moet je eruit zien te komen, maar dat kan meestal niet tegen goede ploegen. Als Ajax het niveau uit de thuiswedstrijd kan halen, dan geef ik ze een kans. Dat heeft ook te maken met de manier waarop Real Madrid verdedigt', zo stelt Van Gaal bij Ziggo Sport. De oud-trainer van onder meer Ajax zag Real Madrid slecht verdedigen tegen FC Barcelona. Waar Sergio Ramos Van Gaal wel kan bekoren, kan Raphaël Varane dat absoluut niet.

'Varane staat op de middenlijn en heeft helemaal niet in de gaten dat Suárez gewoon bij hem wegloopt. Dat kan toch niet? Matthijs de Ligt doet dat beter, hoor. Die houdt altijd zijn omgeving in de gaten. Maar goed, zo verdedigt Real Madrid. Daar kunnen Tadic en Ziyech met hun creativiteit wat mee', aldus Van Gaal. De trainer adviseert Ajax-trainer Erik ten Hag om Dusan Tadic tegen Real Madrid in de spits te posteren.

'Ik zou internationaal altijd met Tadic in de spits spelen. Gelukkig deelt Ten Hag die keuze. Ik denk dat je daarvoor moet kiezen, omdat je diepgang moet hebben in je spel. Met Neres erbij heb je een diepgaande speler, dat is heel belangrijk. FC Barcelona en Manchester City zijn de clubs die ons leren dat je diepgaande spelers nodig hebt. Als de verdediging van de tegenstander maar twintig meter voor de achterlijn speelt, dan heb je zo veel mogelijkheden (met een diepgaande speler, red.).'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.