Van der Lem: 'Te vroeg om streep door Marin te zetten'

door Gino Haverkamp 17

Van der Lem: 'Te vroeg om streep door Marin te zetten'

door Gino Haverkamp 17

Laatst geüpdatet

Ondanks de wat tegenvallende beginperiode van Razvan Marin bij Ajax, houdt Gerard van der Lem hoop in de Roemeen. 'Het is te vroeg om er een streep door te zetten', zegt de Amsterdammer, in de jaren negentig assistent-trainer bij Ajax, in het NH Radio Sportcafé.

Wel erkent Van de Lem dat hij meer had verwacht van Marin. 'Hij heeft mij niet kunnen imponeren en loopt ver achter op de rest. Hij heeft tijd nodig om te wennen.' Hij trekt de vergelijking met Perr Schuurs en Kik Pierie. 'We halen twee voorstoppers. Van Schuurs werd gezegd dat hij moet wennen en nu halen we Pierie, die speelt ook in het tweede. En Marin moet er gelijk staan, op een belangrijke positie nog wel.'

Het verleden laat ook zien dat het te vroeg is om Marin af te schrijven, stelt Van der Lem. 'Litmanen heeft ook een jaar bij mij in het tweede gespeeld', herinnert hij zich.

'Hij is aan de trage kant'

Rinus Israël wil Marin ook nog niet afschrijven, maar is wel wat kritischer op hem dan Van der Lem. 'Ik heb hem tegen FC Emmen gezien, toen ik beoordelaar was voor De Telegraaf. Hij is aan de trage kant en ziet het niet al te snel, het spel. Het is belangrijk voor een middenvelder dat je het spel kan versnellen. En dat kan hij op het moment zeker niet. Je weet niet hoe de ontwikkeling is. Misschien dat hij op hoger niveau traint, dat hij beter kan worden. Hij kwam van een goede club af.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.