Telegraaf: 'Ajax in breedte zwakker geworden'

door SJvanveen 78

Telegraaf: 'Ajax in breedte zwakker geworden'

door SJvanveen 78

Laatst geüpdatet

De Telegraaf denkt dat Ajax in de breedte zwakker is geworden. Talloze (wissel)spelers vertrokken en vooralsnog kwam er bij Ajax niet heel veel voor terug.

Voornamelijk defensief is de spoeling dun, daar waar voorin juist Marcel Keizer, helemaal met de komst van Richarlison, aanvallers te over heeft. Mede door de de-balans en het korte tijdsbestek voor de Ajax-trainer op weg naar OCG Nice, houdt de oefenmeester vast aan de automatismen in de basiself van Peter Bosz, die naar Dortmund is vertrokken. 'Keizer zal pas in de loop van het seizoen het team écht naar zijn hand gaan zetten', schrijft het medium.

Verder schrijft De Telegraaf dat de hand van Henk Veldmate steeds meer zichtbaar is en komt de krant met de vermoedelijke opstelling; de namen die veelal 'de basis' vormden in de voorbereiding. Richarlison komt de selectie van Ajax versterken en moet de concurrentie met Amin Younes aangaan zodra alles rondt is. Vaclav Cerny en Mateo Cassierra hebben meer tijd nodig om op de deur te bonzen, wordt er geschreven. Daarnaast wordt de komst van een rechtsback overwogen. Voor nu heeft Keizer de beschikking over Joël Veltman en eerstejaarssenior Deyovaisio Zeefuik. Al met al, stelt De Telegraaf, 'is Ajax in de breedte zwakker geworden.'

Vermoedelijke opstelling tegen Nice: Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Kluivert, Dolberg, Younes.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.