'Schuurs viel hier volledig door de mand'

door Bart Veenstra 35

'Schuurs viel hier volledig door de mand'

door Bart Veenstra 35

Laatst geüpdatet

Johan Derksen heeft na afloop van het Champions League-duel tussen Atalanta Bergamo en Ajax (2-2) flinke kritiek geuit op Perr Schuurs. De verdediger maakte in de ogen van de voetbalanalist een zwakke indruk.

'Blind kan niet zo goed verdedigen en Schuurs kan het helemaal nog niet aan', aldus Derksen in zijn analyse bij SBS 6. 'Dan gaat er wat mis. Schuurs was vandaag overal te laat mee, die heeft zijn tegenstander alleen maar op zijn rug gezien. Schuurs is goed in de Nederlandse competitie, maar die viel hier volledig door de mand. Hij kon die spits helemaal niet aan.'

Volgens Derksen is Schuurs dan ook 'door het ijs gezakt'. 'De Ligt was net zo oud of net zo jong als Schuurs, die kon je één-tegen-één laten spelen. Hij was in de lucht beresterk en had een goede tackle. Ik miste dat allebei bij Schuurs, je moet concluderen dat de linksback van Ajax de enige is die af en toe een kopduel wint. En dat is nog de kleinste daar achterin!', zegt Derksen over Nicolás Tagliafico.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.