Perez over transfer Idrissi: 'Ik snap er geen reet van'

door Gino Haverkamp 14

Bron ESPN

Perez over transfer Idrissi: 'Ik snap er geen reet van'

door Gino Haverkamp 14

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez begrijpt niet waarom Oussama Idrissi gekozen heeft voor een transfer naar Ajax. De linksbuiten maakt het seizoen op huurbasis af in Amsterdam, maar Perez vraagt zich af of hij er iets mee opschiet.

Voor Ajax is Idrissi achter de hand hebben ideaal, zo benadrukt Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat. 'Maar van zo'n jongen snap ik er geen reet van waarom hij naar Ajax is gegaan', voegt de Deense oud-Ajacied er aan toe. 'Hij gaat heel weinig spelen', zo verwacht hij.

Dat komt volgens Perez door de concurrentie op de linksbuiten-positie. Idrissi heeft met Dušan Tadić namelijk de aanvoerder van Ajax als grootste concurrent. 'Zijn concurrent, Tadić, speelt vrijwel altijd', constateert Perez. 'Het enige waar hij op moet hopen is dat Tadić in de Europa League in de spits komt te spelen, zodat er een plek vrij komt linksvoor.'

Derhalve denkt de analist dat Idrissi weinig opschiet met zijn huurperiode in Amsterdam. 'Hij gaat na dit seizoen weer terug naar Sevilla met zes tot acht halve wedstrijden in de benen. Kies nou een club die echt een linksbuiten zoekt en niet één waar je een aanvulling bent. Voor zo'n jongen is het belangrijk om minuten te maken en dan komt hij straks terug met tien gebroken wedstrijden gespeeld (als Ajacied, red.). Dan kan je weer opnieuw beginnen.'

Verwacht jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Lille OSC? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.