Pastoor: 'Ajax miste Wöber in Klassieker'

door Gino Haverkamp 35

Pastoor: 'Ajax miste Wöber in Klassieker'

door Gino Haverkamp 35

Laatst geüpdatet

Ajax miste Maximilian Wöber tijdens de Klassieker van afgelopen zondag. Dat stelt Alex Pastoor in zijn column in het Noordhollands Dagblad. De oud-trainer van onder meer NEC en Excelsior vindt dat de recordkampioen de Oostenrijker te makkelijk heeft laten gaan. Wöber vertrok eerder deze maand naar FC Sevilla.

'Een trainer in de winterstop vervangen is zelden een succes. Met bruikbare spelers kun je óók wat voorzichtiger omspringen', zegt Pastoor, doelend op het vertrek van de verdediger eerder deze maand. 'Door de succesvolle eerste seizoenshelft heeft de club hem laten gaan. Wöber is voor Ajax-begrippen een wat saaie en simpele verdediger, maar voor mij niet. Voor mij is hij een degelijke en taakbewuste verdediger met een professionele attitude", legt de 52-jarige Amsterdammer uit.

Pastoor vindt dat een verdedigend duo met Matthijs de Ligt en Wöber niet had misstaan in de Kuip: 'Dan was Ajax verdedigend beter geweest dan met De Ligt en Daley Blind achterin. Een blok op het middenveld met Blind en Frenkie de Jong was dan weer completer geweest dan De Jong en Lasse Schøne.'

De columnist is niet de enige opiniemaker die vindt dat Wöber gemist wordt in de Amsterdamse defensie. Eerder kaartte oud-Ajacied Edo Ophof, rapporteur bij De Telegraaf, ook al aan dat Ajax de 20-jarige verdediger misschien wat te vroeg heeft laten gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties