'Wellicht heeft Ajax Wöber iets te snel laten gaan'

BVeenstra, 28-01-2019 om 10:40, 3585 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Voormalig Ajacied Edo Ophof heeft als rapporteur van De Telegraaf flink wat onvoldoendes uitgedeeld aan de spelers van Ajax. De oud-verdediger zag dat Ajax flink door het ijs zakte, al zijn daar wel een aantal redenen voor op te noemen.

'Nicolás Tagliafico is nog geblesseerd en wellicht heeft Ajax Maximilian Wöber toch iets te snel laten gaan. Lisandro Magallan moet nog wennen, waardoor je ziet dat de automatismen ontbreken', oordeelt Ophof, die ook zijn vraagtekens heeft bij de megatransfer van Frenkie de Jong. 'Het is mooi voor de club, maar het komt de homogeniteit binnen de selectie denk ik niet ten goede. Er zijn veel transfergeruchten over spelers van Ajax en je lijkt daardoor toch te zien dat sommige jongens vooral aan het individu denken. Terwijl de grootste kracht van Ajax in de eerste seizoenshelft juist was dat de ploeg als een hecht team voetbalde.'

De meeste spelers van Ajax krijgen na hun optreden van zondag dan ook een onvoldoende. 'Ik heb veel vijven gegeven, al zakten een aantal spelers misschien nog wel dieper in de rode cijfers', gaat Ophof verder. 'Neem bijvoorbeeld rechtsback Noussair Mazraoui. Die was er in zijn bovenkamer in ieder geval niet bij. Het leek wel of hij nog geblesseerd was. De achterstand op PSV bedraagt nu ineens vijf punten. Ajax moet oppassen dat het niet in een paar weken het hele seizoen weggooit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vincent_DV
Ik vond het niet vreemd dat Ajax Wober verkocht omdat die jongen gewoon net te kort kwam. Wat ik dan wel vreemd vind is dat er geen vervanger voor hem is gehaald. Magallan is namelijk niet zijn vervanger maar die is juist gehaald om het gat alvast op te vullen als de ligt weg gaat. Ajax had minimaal een centrale verdediger of linksback extra erbij moeten halen in mijn ogen.
0 -2
wladimir
Schuurs is afgelopen zomer gehaald als opvolger van de Ligt. Ook Veltman staat nog onder contract die bij voorkeur als LCV speelt. Daley Blind is gehaald als LCV. Daaruit bleek dat er geen vertrouwen was in Wöber. Magallan is wel degelijk gehaald voor LCV positie. Matige voetballer en gisteren geen beer van een verdediger.
0 0
Duif63
Ja, die conclusie over Wöber kan iedereen bedenken, een paar Overmars en TH diehards uitgezonderd. En we zeiden dat niet achteraf, maar al voor de hervatting van de competitie.
6 -1
Restored
Wober had wel gescheeld omdat we dan tenminste een centraal duo hadden die enigzins op elkaar waren ingespeeld, die argentijn is nu een klein weekje in Nederland en spreekt waarschijnlijk nauwelijks Engels. Bijv. bij de 1 - 1 staat de organisatie centraal totaal verkeerd waardoor 2 feyenoorders helemaal vrij staan op de 16. Nog steeds een onbegrijpelijke verkoop, een 20 jarige speler die nog kan groeien vervangen door een 25 jarige argentijn die bij Boca werd gezien als een van de minst goede verdedigers.
1 0
3sterren
We verliezen te vaak uit het oog dat Ajax (helaas zou ik willen toevoegen) een beursgenoteerd bedrijf is. Financieel gewin staat hoger in het vaandel dan goede sportieve prestaties, met als eindresultaat een aansprekende prijs. Dit durf ik te beweren, omdat ondanks het jarenlange uitblijven van een prijs, het banksaldo van ons aller Ajax ieder jaar gestaag blijft groeien. Een succesvolle transfer van een individu zal de aandeelhouders uiteindelijk meer bevredigen en daar is het allemaal om te doen. Niet wenselijk, maar wel menselijk. Dit in tegenstelling tot de ”die hard” Ajax-supporters. Die zien hun publiekslieveling het liefst zijn carrière beëindigen bij hun geliefde ’cluppie’.
En dan het management. Als je keihard beweert dat er tijdens de winterstop geen spelers van enige importantie zullen vertrekken, en dat geld totaal geen rol speelt bij een aanbod, waarom dan Wöber laten vertrekken naar Spanje voor een relatief laag bedrag. En de Chinese belangstelling voor publiekslieveling Neres had vanaf minuut één al de kop in moeten worden gedrukt. Sollen met Neres is sollen met de supporters. De trainer kan nog steeds niet uitleggen waarom de Braziliaan reserve staat na zijn weergaloze optreden tegen Bayern. Al deze zaken hebben de goede flow verstoord en zullen dat altijd blijven doen.
Tenzij het restje eergevoel bij de vedettes hervonden zal worden.
Mijn tip voor de rest van het seizoen: Huntelaar iedere wedstrijd laten starten.
Niet omdat ik vind dat hij beter is dan iedere andere spits in de selectie, maar omdat hij iets bezit dat hij altijd bij zich draagt en altijd wil overbrengen op zijn medespelers: de wil om altijd te winnen.
Misschien maakt Ajax dan een kans om zowel de aandeelhouders, alsmede de supporters blij te maken ...
3 0
Vazajax
Die gast denkt ook: zo, ben ik net ff op tijd weggegaan daar..
5 0
DeMeervanweleer
Wöber is niet in eens de missing link of zo. Maar transfers zijn stoorzenders, die halen de focus weg., dat is gewoon slecht gemanaged. Ze hadden Frenkie ook pas na het seizoen moeten laten praten met Barcelona. Maar goed het gaat bij Ajax over geld...
5 -1
Ron403
Tuurlijk is hij niet de missing link maar het is toch wel de zoveelste inschattingsfout? Wat heb je nou aan die 10 miljoen...
3 0
Suarez16_
Niks, maar ja Ten Hag is niet gechameerd van hem en nu kon je nog winst pakken.
0 -3
RaynoFischer
Als de rest zo loopt te kutten, had je er net zo goed Sergio Ramos of Pique ertussen kunnen zetten en was het ook niks geworden....
5 -1
BayernvanNederland
Stom gelul. Simpele voetballer die bij Sc Urk nog niet zou uitblinken.
0 -7
Boer Gijs
Je moet zulke wisselingen nooit zelf doen terwijl de competitie loopt. Omdat je weet dat je op elk moment al met gedwongen wisselingen te maken kan krijgen. Heel dom, het was ook niet voor 30 miljoen of zo. Weer een teken van faal-beleid en mis management
2 -1
Stamhoofd
Onzin, alsof het met Wöber opeens helemaal fantastisch was gegaan. Dit was een totale offday. Meestal is Wöber in dit soort wedstrijden juist de schlemiel.
2 -3
Leviathan
Misschien had het beter gestaan, maargoed of hij nu t verschil had gemaakt betwijfel ik.
1 0
Sanalologo
Hou toch op, alsof Wober een sterkhouder was. Max zou netjes delen in de malaise.

Next.
2 -8
Ruff Rhythim
Geen sterkhouder, maar wel iemand die wist hoe Ajax voetbalde.

Ik had met Magallan gister nooit het gevoel dat het centrum De Ligt/Magallan ook maar een seconde goed functioneerde.
Ook al was hij toch behoorlijk vaak betrokken bij vele tegendoelpunten, ik weet niet of je dat Magallan gelijk kan aanrekenen. Beschadigd is ie al wel gelijk, dus dat gaat het niet beter maken op korte termijn.

Tis gewoon wel een klotezooi dit alles...alweer...
3 0
BokkieBokstra
Wober heeft in de paar wedstrijden dat hij meedeed heel goed gespeeld.
11 -1
Labrador
Ja maar laten we nou niet doen alsof hij onze redder zou zijn geweest. Kom op zeg
1 -4
Suarez16_
Dat niet, maar hij had tegen heereveen niet dezelfde fouten gemaakt als Sinkgraven en gister zag je duidelijk dat ze met Magallan onwennig waren achterin. Wöber was gewoon een belangrijke 12de man. Hadden we gister gewonnen met Max? Denk het niet, maar hij was wel stabieler geweest als Magallan.
7 0
BokkieBokstra
Daar gaat het niet om, maar gisteren staat er een onwenninge achterhoede, in plaats van mannen die elkaar kennen. Ook niet fair tov Magallan.

Edit: onbreken aan samenhang komt ook door het transfergedoe. Bv Neres.
2 -1
Suarez16_
Zeker mee eens. Die had je prima kunnen gebruiken tegen heereveen en feyenoord. Ik vind hem niet per se veel beter dan Magallan, maar Wöber is al 1,5 jaar Ajax gewend itt Magallan met 2 weken. Dat zag je gister ook duidelijk. Plus hij is verdedigend veel sterker dan schijnverdediger Sinkgraven. Niet dat we met Wöber wel gewonnen hadden, maar ze zullen zich toch achter de oren krabben denk ik.
8 0