Mulder: 'Flauw om niet door te betalen als je dat wel hebt afgesproken' | Ajax Showtime

Mulder: 'Flauw om niet door te betalen als je dat wel hebt afgesproken'

door Gino Haverkamp 22

Bron Ziggo Sport

Mulder: 'Flauw om niet door te betalen als je dat wel hebt afgesproken'

door Gino Haverkamp 22

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Youri Mulder vindt dat Ajax zich aan de afspraak met André Onana moet houden en de doelman moet doorbetalen gedurende zijn dopingschorsing. Volgens Marc Overmars zijn contractonderhandelingen met de sluitpost in een impasse gekomen. Geen reden volgens Mulder om Onana niet door te betalen.

Marco van Basten, collega-analist van Mulder bij het Ziggo Sport-programma Rondo, is het niet met zijn tafelgenoot eens. 'Als je een speler doorbetaalt en hij zegt weg te gaan, dan zou ik zeggen dat je hem niet meer wil doorbetalen én dat je hem kan vragen of hij niet de schuldige is geweest. Hij heeft Ajax in een slecht daglicht gezet.

'Het ligt er aan wat ze toen afgesproken hebben, na dat pilletje', reageert Mulder. 'Als je hebt afgesproken door te betalen, is het flauw om dat nu niet te doen omdat ze er niet uitkomen.' Afspraak is afspraak, zo redeneert de oud-prof.

'Een speler gaat in de fout, bewust of niet'

Tafgelgenoot Jan van Halst vraagt zich vervolgens af of Ajax ook 'bepaalde rechten' heeft. 'Een speler gaat in de fout, bewust of niet', legt hij uit. Mulder op zijn beurt: 'Dan spreek je iets af: je krijgt je salaris doorbetaalt. En dan ga je dat daarna schenden?'

Van Basten is echter niet overtuigd. 'Ajax heeft het recht om te zeggen dat ze hem niet meer willen betalen.' Hij verplaatst zich in de positie van Ajax. 'Jij bent degene die ons en jezelf in de problemen heeft gebracht. Daar hebben wij niet om gevraagd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties