Kieft: 'Ten Hag heeft dit seizoen alles goed gemanaged'

door Jesse ter Haar 3

Bron De Telegraaf

Kieft: 'Ten Hag heeft dit seizoen alles goed gemanaged'

door Jesse ter Haar 3

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Wim Kieft is zeer te spreken over de ontwikkeling die Erik ten Hag heeft doorgemaakt bij Ajax. De trainer van de Amsterdamse club kreeg met veel lastige omstandigheden te maken, maar desondanks hield hij het op de rit.

'Met het aanstaande kampioenschap van Ajax moet je concluderen dat trainer Erik ten Hag dit seizoen alles goed heeft gemanaged. Zijn contractverlenging valt daarom best te begrijpen', oordeelt Kieft in zijn column in De Telegraaf. 'Hij zal het naar zijn zin hebben, de vrije hand krijgen van directeur voetbalzaken Marc Overmars en de selectie een eigen gezicht kunnen geven.'

Daarbij kwamen er bij Ajax geregeld hobbels op de weg, maar ook daar ging hij op een goede manier mee om. 'Hakim Ziyech en Donny van de Beek vertrokken en in de eerste seizoenshelft ontbrak een goede spits, waardoor Ajax in de Champions League werd uitgeschakeld door Atalanta Bergamo. André Onana nam een fout plaspilletje, Quincy Promes werd verdachte van betrokkenheid bij een steekpartij en Sébastien Haller was door een vergeten vinkje niet speelgerechtigd in de Europa League. En tot slot viel Daley Blind weg als voetbalbrein van achteruit', somt hij op.

Het is om die reden een zegen voor Ajax dat Ten Hag tot medio 2023 aan de club verbonden blijft, want de oefenmeester zet - net als de spelers - stappen. 'Het managen is Ten Hag goed afgegaan, waar hij in zijn eerste jaren nogal warrig overkwam. In zijn uitstraling is hij gegroeid, zegt bijna geen domme dingen meer en bleef altijd rustig.'

Verwacht jij dat Ajax zondag met 4-0 wint van FC Emmen? Zet dan in en krijg 7,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.