Kale en Kokkie: 'Deze man verdient op zijn minst een waardig afscheid'

door Melle Goekoop 11

Bron AT5

Kale en Kokkie: 'Deze man verdient op zijn minst een waardig afscheid'

door Melle Goekoop 11

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Kale en Kokkie zijn van mening dat Nicolás Tagliafico een basisplaats verdient tegen Sporting Portugal. De Argentijn is dit seizoen zijn basisplaats verloren en sprak zich onlangs uit over dat coach Erik ten Hag te weinig met bankzitters praat. Kale meent in gesprek met AT5 uit dat de linksachter in ieder geval een waardig afscheid verdient bij Ajax, mocht hij vertrekken in de winter.

'Ik wil een pleidooi doen', begint Kale. 'Ik wil namelijk een actie opzetten in de trend van “help Nico de winter door!". Deze man kwam vier jaar geleden bij Ajax, hij heeft inmiddels 140 wedstrijden gespeeld, hij is twee keer landskampioen geworden, heeft twee keer de beker gewonnen, hij heeft ook nog één keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen en hij is Argentijns international. Die hoort niet op de bank weg te kwijnen. Hij vindt het ook fantastisch om in de Champions League te spelen’, aldus Kale.

'Hij is altijd een strijder, altijd aanwezig, nooit aan het zeiken en doet het altijd gewoon. Hij stond er vanaf moment één. Maar nu blijft hij ook in een wedstrijdje tegen Willem II, die helemaal nergens over gaat, op de bank zitten. Deze man verdient op zijn minst, ook al gaat hij weg in de winter, een waardig afscheid in de vorm van een basisplaats tegen Sporting Portugal.’

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van Sporting Portugal? Zet in en krijg 11,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties