Gullit waarschuwt Ajax voor Abraham

door Thijs Zwagerman 11

Gullit waarschuwt Ajax voor Abraham

door Thijs Zwagerman 11

Laatst geüpdatet

Ruud Gullit heeft veel zin in de Champions League-ontmoeting tussen Ajax en Chelsea. De voormalig speler van onder meer Chelsea is benieuwd naar het duel en waarschuwt Ajax voor Chelsea-spits Tammy Abraham.

Gullit stelt zondagavond bij Rondo dat Ajax aan de bal beter is dan Chelsea. ‘Ik denk dat Ajax in balbezit beter is. Ze kunnen de bal langer bij zich houden. Dat vindt een Engelse club niet lekker. Die zullen dan gaan jagen. Ik kijk uit naar hoe Ajax daar onderuit gaat spelen. Het spel in balbezit zal heel belangrijk zijn. Ook ben ik heel benieuwd naar hoe Abraham tegen de verdediging van Ajax gaat spelen. Daar ben ik écht benieuwd naar.’

Abraham is dit seizoen één van de revelaties bij Chelsea. De 22-jarige spits maakte al acht doelpunten in de Premier League en is daarmee momenteel de topscorer van die competitie. Gullit vindt de Ajax-defensie kwetsbaar ogen en is dan ook benieuwd hoe de Amsterdammers Abraham trachten te beteugelen.

Met name het feit dat Ajax tegen bijna elke tegenstander veel kansen weggeeft, baart Gullit zorgen. ‘Ik denk dat Ten Hag zich daar ook wel zorgen over maakt. Je kunt niet denken dat je er altijd maar mee wegkomt. Daar kun je niet op bouwen.’ Ajax treft Chelsea woensdagavond om 19 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.