Gijp ziet misconceptie over De Jong: 'Geen jongen die met regelmaat doelpunten gaat maken'

door BadembaBarrie 22

Bron Vandaag Inside

Gijp ziet misconceptie over De Jong: 'Geen jongen die met regelmaat doelpunten gaat maken'

door BadembaBarrie 22

Bron Vandaag Inside

Laatst geüpdatet

Men moet stoppen met van Frenkie de Jong te eisen dat hij meer gaat scoren, vindt René van der Gijp. De vaste tafelgast van Vandaag Inside ziet dat De Jongs kracht ligt in het opstomen met de bal en verleggen van het spel. Hij heeft het dan ook niet nodig om daarbij actief op zoek te gaan naar doelpunten.

Van der Gijp zag De Jong bijvoorbeeld tegen Denemarken bij de 4-2 belangrijk zijn. 'Hij stoomt op en geeft die bal aan aan Bergwijn, maar het lullige is dat die bij Barcelona op die plek staat waar hij die bal geeft en dat opstomen zit er niet in', analyseert de oud-prof.

Van der Gijp haalt vervolgens uitspraken van Rafael van der Vaart, waarin hij impliceerde dat De Jong meer doelpunten moet maken. 'Ik zat vanmiddag te kijken en die Busquets heeft er in 376 wedstrijden 9 gemaakt en die zien wij toch als één van de beste middenvelders van de wereld', aldus de analist.

'Vind het een beetje makkelijk'

Van der Gijp is het dan ook niet eens met de commentaren van onder meer Van der Vaart. 'Ik vind ik ook wel een beetje makkelijk', zegt de oud-speler van onder meer PSV en Sparta licht geërgerd. 'Hij (De Jong, red.) mag er best wel eens één maken, maar het wordt geen jongen die met regelmaat doelpunten gaat maken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.