Driessen: 'Dankzij Pasveer liep het niet verkeerd af'

door Jesse ter Haar 7

Bron De Telegraaf

Valentijn Driessen zag Remko Pasveer zaterdagavond een heldenrol vertolken tijdens sc Heerenveen - Ajax. Na een goede eerste helft speelden de Amsterdammers een veel mindere tweede en zodoende moest de goalie enkele keren handelend optreden.

'Ajax had bij de rust met 0-3 voor moeten staan', oordeelt de chef voetbal van De Telegraaf. 'Het werd uiteindelijk 0-2 na negentig minuten, maar ze misten te veel kansen in de eerste helft. Als je in de eerste helft met 0-3 voor staat, dan heeft Heerenveen niets meer te vertellen.'

'De tweede helft was een stuk minder en toen had het nog verkeerd kunnen aflopen', zag de verslaggever ook. 'Dat gebeurde dankzij Remko Pasveer niet. Hij wordt vaak bekritiseerd, maar hij deed het in Heerenveen heel goed. Hij hield een paar bijna zekere doelpunten tegen.'