Derksen streng voor Stekelenburg: 'De eerste goal was een blunder'

door Jesse ter Haar 32

Bron SBS

Derksen streng voor Stekelenburg: 'De eerste goal was een blunder'

door Jesse ter Haar 32

Bron SBS

Laatst geüpdatet

De analisten van De Oranjezomer zijn niet te spreken over de prestatie van Maarten Stekelenburg tegen Tsjechië. Vooral Johan Derksen en René van der Gijp zijn van mening dat de Ajacied bij beide goals meer weerstand had moeten bieden.

'Dat is een bejaarde keeper die al vijf jaar wisselkeeper is. De eerste goal was gewoon een blunder. De timing was volledig verkeerd', aldus Derksen. 'Gisteren (zaterdag, red.) liet die Italiaanse keeper (Gianluigi Donnarumma, red.) zien hoe je dat doet. Hij timet goed, heeft de bal en heerst in het strafschopgebied. En de tweede goal was niet onhoudbaar.'

Niet alleen Derksen is kritisch op de doelman van Ajax. Van der Gijp sluit zich bij hem aan. 'Stekelenburg zag er niet goed uit bij die eerste goal. De bal is heel lang onderweg, dus dat zie je toch gebeuren?', vraagt hij zich af. Uiteindelijk werd de goalie geklopt door Tomás Holes.

De keepers maken sowieso een groot onderdeel uit van het verhaal van Oranje op het EK. Jasper Cillessen leek lang de eerste keeper te worden, maar na een coronabesmetting viel dat in het water. Dick Advocaat haalt het nogmaals aan. 'Het is eigenlijk niet te verklaren waarom hij Cillessen liet gaan. In andere landen gebeurde hetzelfde met spelers, maar daar gaan ze er vijf dagen uit en dan komen ze terug.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.