Derksen en Grapperhaus eensgezind over bedreigen Berghuis: 'Onacceptabel'

door Thijs Zwagerman -2

Derksen en Grapperhaus eensgezind over bedreigen Berghuis: 'Onacceptabel'

door Thijs Zwagerman -2

Laatst geüpdatet

Johan Derksen en Ferd Grapperhaus zijn geschokt door de bedreigingen aan het adres van Steven Berghuis. De aanvaller ontving heftige bedreigingen na zijn overgang van Feyenoord naar Ajax. Onacceptabel, zo vinden Derksen en Grapperhaus.

‘Het is mensonterend. Ik heb er geen woorden voor. Het is weerzinwekkend’, laat Derksen weten aan Hart van Nederland. Berghuis deed recentelijk aangifte naar aanleiding van de bedreigingen, maar Derksen denkt niet dat dit veel gaat helpen. ‘Allerlei zolderkamerhelden gooien de meest smerige dingen online. Maar aangifte doen heeft geen enkele zin. Het is volkomen hopeloos.’

De voetbalanalist stelt dat Ajax Berghuis zou moeten beveiligen. ‘Ze moeten een paar mannetjes inhuren om Berghuis te beschermen. Het is te gek voor woorden dat een heel gezin thuis met angst en beven moet leven’, stelt Derksen.

Grapperhaus, demissionair minister van Justitie en Veiligheid, laat weten dat de overheid bezig is met het aanpakken en bestraffen van online bedreigingen. ‘Het is onacceptabel dat Berghuis en zijn gezin bedreigd worden. Online intimidatie en bedreigingen moeten keihard worden aangepakt, dat staat hoog op mijn agenda. De politie zal nu onderzoek doen, dat moeten we afwachten’, aldus Grapperhaus.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.