De Mos ziet Van de Beek niet in Oranje passen

door Jesse ter Haar 33

De Mos ziet Van de Beek niet in Oranje passen

door Jesse ter Haar 33

Laatst geüpdatet

Aad de Mos is van mening dat Donny van de Beek niet in het huidige Nederlands elftal past. Volgens de oud-trainer van Ajax heeft Oranje een opbouwende middenvelder nodig naast Frenkie de Jong die in actie kan komen wanneer de lijn naar de FC Barcelona-speler afgesloten wordt.

De voormalig oefenmeester legt nader uit waarom Van de Beek niet uit de verf komt in Oranje. 'Hij is een clubspeler en is afhankelijk van steekballetjes van Tadić en Ziyech. Die steekballetjes hebben we nu niet, dus hij loopt er een beetje verloren rond', aldus De Mos, die Teun Koopmeiners oppert als opbouwer naast De Jong.

Ruud Gullit komt met een ander inzicht. Waar er vaak wordt geopperd voor Van de Beek tegen mindere tegenstanders, denkt hij het tegenovergestelde. 'We denken dat je tegen een zwakke tegenstander met Van de Beek moet spelen, maar je moet juist tegen een goede tegenstander met Van de Beek spelen. Hij gaat ook voetballen en dán heeft hij juist die ruimte. Nu blijven ze daar staan en dan zie je dat hij ook aan het zoeken is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.