Buijs en Kishna zien Doan als versterking voor Ajax

door Thijs Zwagerman 20

Buijs en Kishna zien Doan als versterking voor Ajax

door Thijs Zwagerman 20

Laatst geüpdatet

FC Groningen-trainer Danny Buijs denkt dat Ritsu Doan een meerwaarde zal zijn voor Ajax. De Japanner, die geldt als de belangrijkste speler van FC Groningen, zou op termijn mogelijk Hakim Ziyech kunnen gaan opvolgen in Amsterdam.

Buijs is er vrij zeker van dat Doan in staat is om in de voetsporen van Ziyech te treden, zo vertelde hij bij De Tafel van Kees. 'Ik denk het wel. Ik werk nu een paar maanden met deze jongen en ik vind hem van buitencategorie. Dat zie je aan alles. Hij is technisch heel vaardig, een geweldige jongen om mee te werken, fysiek sterk en nog steeds pas twintig jaar. Er zit dus nog een enorme potentie in.'

Ook Ricardo Kishna, eveneens te gast bij De Tafel van Kees, is lovend over Doan. De oud-Ajacied ziet in de Japanner zonder twijfel een Ajax-speler. 'Hij is een hele goede speler. Met zoveel goals en assists past hij zeker in het Ajax-profiel, ja.' Doan staat nog tot medio 2021 onder contract bij Groningen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.