'Als iemand zo'n goed Champions League-jaar speelt: verkoop hem maar'

door Jesse ter Haar 21

Bron Veronica Inside

'Als iemand zo'n goed Champions League-jaar speelt: verkoop hem maar'

door Jesse ter Haar 21

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Volgens René van der Gijp was het achteraf gezien niet onverstandig geweest om David Neres te verkopen na het seizoen 2018/2019. De Braziliaan schitterde met Ajax in de Champions League, terwijl hij nu moeite heeft om zich terug te knokken in het elftal.

'Hij heeft de pech dat Tadić daar (als linksbuiten, red.) speelt. Hij is aanvoerder en gaat er niet uit', aldus Van der Gijp bij Veronica Inside. 'Neres heeft een geweldig Champions League-jaar gehad. In de Nederlandse competitie was hij echter bij lange na niet zo goed als in de Champions League. Dan zou je zeggen: als iemand zo’n goed Champions League-jaar speelt, verkoop hem maar. Af en toe moet je het maar pakken als het langskomt.'

Overigens is Johan Derksen van mening dat Neres een voetballer is die het lang niet altijd laat zien. 'Hij laat het vaak afweten. Het is hollen of stilstaan bij hem. Hij kan goed voetballen, dat heeft hij laten zien, maar hij doet het zo vaak niet. Maar dat heeft Antony ook een beetje.'

De situatie van een andere aanvaller van Ajax roept vraagtekens op bij Van der Gijp. De Amsterdammers namen Oussama Idrissi in de winterse transferperiode op huurbasis over van Sevilla en daar begrijpt de analist maar weinig van. 'Ik snap de hele aankoop van Idrissi niet. Als je Tadić en Neres hebt, waarom zou je Idrissi dan halen?', vraagt hij zich af.

Denk jij dat Neres en Tadic namens Ajax scoren tegen FC Groningen? Zet in en krijg 5,50 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.