Ajax had plan B tegen AZ: 'Met een kopbal wel gelijk drie, vier keer dicht bij een treffer'

door BadembaBarrie 125

Bron Voetbal International

Ajax had plan B tegen AZ: 'Met een kopbal wel gelijk drie, vier keer dicht bij een treffer'

door BadembaBarrie 125

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax kan toch een aanknopingspunt uit de wedstrijd tegen AZ halen en dat is het plan B dat tegen het einde van het duel te zien was. Dat vindt Freek Jansen althans, zo vertelt hij na afloop van de wedstrijd bij Voetbal International. De Ajax-watcher zag dat het spelen van de lange bal op onder meer invaller Lorenzo Lucca effect sorteerde en Ajax in de slotfase een aantal grote kansen opleverde.

'Het is totaal on-Ajax', stelt Jansen gelijk al. Het spelen van de lange bal op de lange mensen voorin leek echter wel op een duidelijk plan B, iets wat Ajax de afgelopen jaren niet altijd leek te hebben. 'Peter Bosz zei altijd "plan A moeten we zo goed doen dat we geen plan B nodig hebben". En bij Erik ten Hag ging het ook vaak over "waar is plan B?"', aldus Jansen.

Die laatste vraag lijkt onder Alfred Schreuder voorlopig in ieder geval beantwoord. 'Je merkt nu wel, dit is het plan B', analyseert Jansen, refererend aan het spelen van hoge ballen op de lange mensen voorin. 'Het is niet het voetbal zoals Ajax dat graag ziet, met positiespel. Het is gewoon de lange bal. Lucca heeft iets van tien minuten gespeeld, maar hij is met een kopbal wel gelijk drie, vier keer dicht bij een treffer.'

'Ajax dwong veel af'

Wat Jansen betreft moet men er bij Ajax ook niet te moeilijk over doen dat het plan B er zo uit ziet. 'Daar moet je je ook helemaal niet voor schamen. In tegendeel.' Naast Lucca stonden ook Brian Brobbey en Edson Álvarez als stormrammen voorin. Met hun fysiek en kopkracht wist Ajax uiteindelijk tot kansen te komen. 'Ajax dwong op dat moment natuurlijk wel veel af.' Toch beseft ook Jansen dat dat niet de stemming zal zijn die overheerst. 'Onderaan de streep koopt niemand er natuurlijk iets voor, want het levert geen doelpunt op.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.