'Ajax benadert de wedstrijd anders, daarom bleef Feyenoord erin'

door Jesse ter Haar 6

Bron Veronica Inside

'Ajax benadert de wedstrijd anders, daarom bleef Feyenoord erin'

door Jesse ter Haar 6

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Wim Kieft zag zondag dat het seizoen van Ajax er praktisch op zit. Tijdens de Klassieker viel het de oud-Ajacied op dat de Amsterdammers er niet met volle overgave voor gingen en dat tekende de wedstrijd.

'Dat is een hele andere beleving dan wanneer het er echt om gaat. Dat kon je ook duidelijk aan Ajax zien', zo spreekt Kieft bij Veronica Inside. 'Als Ajax wél weerstand had ondervonden, dan hadden ze het heel snel opgegeven. Dan kun je het niet brengen, want je mist de adrenaline. Er is geen belang meer.'

Dick Advocaat vertelde na de wedstrijd zijn Feyenoord in de eerste helft gelijkwaardig gevonden te hebben aan Ajax, maar daar kan Kieft niet heel veel mee. 'Ajax benadert de wedstrijd heel anders en daarom bleef Feyenoord er redelijk in. Schiet je die strafschop er wel in, dan krijg je een andere wedstrijd', weet hij echter wel.

Verder is ook Bas Nijhuis aanwezig. Hij zag zondag toe hoe Edson Álvarez een penalty veroorzaakte én daarbij een rode kaart kreeg. De arbiter baalt van die gang van zaken. 'Alle scheidsrechters zeggen: laat het nou bij een strafschop en geel. Maar dat is de triple punishment die er nog is met hands op de doellijn.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.