Van den IJssel nieuwe trainer O16, Rose blijft bij O17

door Thijs Zwagerman 3

Van den IJssel nieuwe trainer O16, Rose blijft bij O17

door Thijs Zwagerman 3

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de invulling van de trainersstaf voor het nieuwe seizoen rond. Dave Vos volgt, zoals reeds bekend, John Heitinga op als trainer van Ajax O18. Verder krijgt Dennis van den IJssel voor het eerst zijn eigen team bij Ajax. Hij gaat de O16 trainen.

Van den IJssel is sinds de zomer van 2019 actief bij Ajax. De oefenmeester was twee seizoenen lang de assistent-trainer van Heitinga bij het hoogste jeugdteam, maar vanaf volgend seizoen gaat Van den IJssel als trainer van Ajax O16 dus op eigen benen staan. Bij de O16 volgt Van den IJssel de vertrokken Robin Veldman op. Veldman zet zijn trainerscarrière in België voort bij RSC Anderlecht.

Bij Ajax O17 en O15 vinden er geen trainerswijzigingen plaats. Dit betekent dat oud-prof Yuri Rose de hoofdtrainer van de O17 blijft, terwijl Mischa Salden actief blijft als trainer van de O15. Voor Rose wordt het zijn tweede seizoen als trainer van de O17. Salden, oud-speler van onder meer Telstar en FC Volendam, verruilde de laatstgenoemde club in 2019 voor een plek in de jeugdopleiding van Ajax. Donderdag werd verder al bekend dat Vos als trainer van Ajax O18 assistentie gaat krijgen van voormalig Ajax-speler Steven Pienaar.

Hoofdtrainers Ajax O15 t/m O18:

Ajax O18: Dave Vos

Ajax O17: Yuri Rose
Ajax O16: Dennis van den IJssel
Ajax O15: Mischa Salden

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties