Timber zondag weer inzetbaar tegen sc Heerenveen | Ajax Showtime

Timber zondag weer inzetbaar tegen sc Heerenveen

door BartVeenstra 57

Bron Ajax Showtime

Timber zondag weer inzetbaar tegen sc Heerenveen

door BartVeenstra 57

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax kan zondag weer beschikken over Jurriën Timber. De verdediger moest vanwege ziekte de laatste wedstrijden tegen PEC Zwolle, Young Boys en ADO Den Haag missen, maar kan tegen sc Heerenveen zijn rentree maken.

Timber knokte zich na de winterstop in de basis van Ajax en speelde sindsdien een goede reeks aan wedstrijden en werd zelfs gelinkt aan het grote Oranje. Zo speelde hij in de Europa League in de ontmoetingen met Lille OSC beide wedstrijden en speelde hij ook mee in het thuisduel met Young Boys.

In de afgelopen wedstrijden koos Ajax-trainer Erik ten Hag - bij afwezigheid van Timber - voor Edson Álvarez als centrale verdediger, maar de Mexicaan kan uiteraard ook op het middenveld uit de voeten. Ajax is verder nog in afwachting op het nieuws omtrent de ernst van de blessure van Daley Blind. De verdediger liep in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure op.

Ajax speelt zondagmiddag om 16.45 uur bij sc Heerenveen. Ruim een jaar geleden maakte Timber zijn debuut in de uitwedstrijd tegen de Friese club. Toen won Ajax met 1-3. Onlangs troffen beide ploegen elkaar ook al in het bekertoernooi. Die wedstrijd werd door Ajax met 0-3 gewonnen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties