Kabinet kiest voor 'avondlockdown'; voetbalstadions nog langer leeg

door Bart Veenstra 244

Bron NOS

Kabinet kiest voor 'avondlockdown'; voetbalstadions nog langer leeg

door Bart Veenstra 244

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Het demissionair kabinet kiest vanaf zondag voor een 'avondlockdown'. Dat meldt de NOS vrijdagmiddag. Veel sectoren moeten vanaf zondag dicht van 17.00 tot 05.00 uur, aldus de publieke omroep. Het aantal coronabesmettingen en het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen nemen de laatste tijd enorm toe.

De bovengenoemde maatregel zal voor minimaal drie weken gaan gelden, zo valt te lezen. Volgens 'Haagse ingewijden' geldt dat onder meer voor restaurants en cafés, 'niet-essentiële' winkels, de cultuursector, 'doorstroomlocaties' en de amateursport. Scholen kunnen wél openblijven.

Donderdag ging men er nog vanuit dat de nieuwe beperkingen vanaf zaterdag zouden ingaan, maar het lijkt er op dat dit vanaf zondag zal zijn. Levensmiddelenwinkels kunnen wel tot 20.00 uur openblijven. Om 19.00 uur geven premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge een persconferentie.

Voorlopig geen publiek in voetbalstadions

Bovengenoemde maatregelen zijn weer een stap extra bovenop de huidige maatregelen. Op dit moment is het zo dat er tot 4 december geen publiek in de voetbalstadions mag komen. Vanaf zondag gaan er nieuwe maatregelen in die voor minimaal drie weken duren. De conclusie die getrokken kan worden is dat er in dat geval tot en met minimaal 19 december geen publiek aanwezig zal zijn in de stadions.

Ajax speelt aankomende zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam. Daarna wacht op donderdag 2 december een thuiswedstrijd tegen Willem II. Vervolgens speelt Ajax op 7, 12, 15 en 22 december thuiswedstrijden tegen respectievelijk Sporting Portugal, AZ, BVV Barendrecht en Fortuna Sittard. Tussendoor gaat Ajax op zondag 19 december op bezoek bij Feyenoord.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties