Branie: Kiest Ten Hag voor Schuurs tegen AS Roma?

door Thijs Zwagerman 51

Bron Ajax Showtime

Branie: Kiest Ten Hag voor Schuurs tegen AS Roma?

door Thijs Zwagerman 51

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Als Ajax nog een maand zo presteert als in februari en maart, zal het het op Koningsdag landskampioen, bekerwinnaar én halvefinalist in de Europa League zijn. Maar blijft Ajax inderdaad onverslaanbaar, zoals in de laatste 24 wedstrijden? In de nieuwe aflevering van Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, buigt presentator Menno Pot zich over die vraag met gasten Thijs Zwagerman (Ajax Showtime) en Sam Planting (Het Parool).

Het trio blikt terug op de paaswedstrijd sc Heerenveen - Ajax, die een matig Ajax moeizaam won. Had dat te maken met de afwezigheid van Daley Blind, die in de interlandperiode zwaar geblesseerd raakte? ‘Ik vind Blind eerlijk gezegd Ajax' belangrijkste speler,’ zegt Sam Planting, ‘Maar ik constateer ook dat Ajax in Heerenveen niet zo slecht was als sommige mensen nu beweren.’

Het vizier kan op de eerste kwartfinale-wedstrijden tegen AS Roma, een ploeg die óók een paar sleutelspelers moet missen en in de Serie A absurd veel tegendoelpunten incasseert. In de nieuwste Branie wordt uitgebreid voorbeschouwd op het treffen met de Italiaanse ploeg, die eigenlijk on-Italiaans speelt. Verder is er ook nog aandacht voor de Ajax-jeugd, waar goed nieuws te melden valt.

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is vanaf dit seizoen iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De nieuwste aflevering van dit seizoen is nu ook te beluisteren via Spotify en iTunes!

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties