Ajax wint dankzij Haller tijdens debuut Daramy

door NielsOpdam 1063

Ajax heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij PEC Zwolle. Sébastien Haller maakte beide doelpunten namens de ploeg van Erik ten Hag. Bij Ajax ontbraken Maarten Stekelenburg, Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en Davy Klaassen. Mohamed Daramy debuteerde in het eerste elftal van Ajax. De Deense aankoop mocht na 81 minuten invallen.

Stekelenburg heeft las aan zijn lies en is nog een vraagteken voor het duel met Sporting Portugal van woensdag. Hij werd onder de lat vervangen door Remko Pasveer. Tagliafico en Martínez keerden vrijdag pas terug van de interlands met Argentinië. Devyne Rensch startte op de linksbackpositie, terwijl Daley Blind in het centrum begon. Klaassen deed uit voorzorg niet mee en werd vervangen door Steven Berghuis.

Ajax begon goed aan het duel met PEC Zwolle. De Amsterdammers kregen de eerste kans van de wedstrijd. Berghuis ontving de bal van Haller, maar het schot van de nieuwe nummer ‘tien’ werd geblokt door een verdediger van PEC Zwolle. Ajax drong aan en tikte in het begin soms goed door de defensie van de Zwollenaren. Haller probeerde te scoren met een omhaal, maar zijn poging ging niet in de goal.

Daarna kreeg Ajax nog een kans via Antony, maar PEC-doelman Kostas Lamprou redde op zijn inzet. Slobodan Tedić kreeg de eerste kans namens de thuisploeg. Hij kopte vanuit een corner richting de goal van Pasveer, maar zijn poging ging over. Na 29 minuten was de eerste treffer van Ajax een feit. Berghuis kreeg de bal en gaf vanaf links een mooie voorzet op Haller. De Ajax-spits schoot en uiteindelijk ging de bal door de benen van Lamprou de goal in.

In de rust wisselde Erik ten Hag Antony voor David Neres. Eerstgenoemde pakte in de eerste helft een gele kaart en werd uit voorzorg naar de kant gehaald. In het begin van de tweede helft kreeg Ajax nog een mogelijkheid via Álvarez, terwijl PEC Zwolle opnieuw een kans kreeg via Tedić. Na 67 minuten was het opnieuw raak voor Ajax via Haller. De spits kopte een corner binnen. Lamprou kwam uit om de bal uit de lucht te pakken, maar Haller was eerder bij de bal en kopte raak.

Na 81 minuten was er een hoogtepunt voor Daramy. De Deense aanvaller mocht zijn eerste minuten maken in het shirt van Ajax. Hij verving Steven Berghuis. In de laatste tien minuten gebeurde er weinig en uiteindelijk bleef het in Zwolle dus 0-2. Ajax wint dankzij twee doelpunten van Haller. De Amsterdammers hebben nu tien punten na vier wedstrijden. Woensdag wacht de eerste wedstrijd in de Champions League. Om 21.00 uur staat het duel met Sporting Portugal op het programma.