Van Gelderen gematigd tevreden na zege Jong Ajax: 'Dat is wel wat minder'

door Terrence Riepma 4

Bron ESPN

Bron ESPN

Liam van Gelderen is blij dat Jong Ajax opnieuw heeft weten te winnen, maar is niet geheel tevreden met zijn aandeel in het resultaat. De rechtsback zag hoe zijn ploeg met 2-1 wist te winnen van FC Den Bosch, maar miste zelf een grote kans en door zijn balverlies schoot Den Bosch de gelijkmaker binnen.

'Die moest erin ja, klopt', zegt de verdediger over zijn kans tegenover ESPN. 'Zulke kansen pis je op de training altijd binnen en nu gaat 'ie naast. Je wil graag je steentje bijdragen met goals en assists. Nu gaf ik er na rust eentje op de tegenstander. Dat is wel wat minder.'

Van Gelderen leed na rust immers het balverlies dat de 1-1 opleverde voor FC Den Bosch: 'Het was een individuele fout', stelt hij. 'Dat kan natuurlijk gebeuren, maar in je hoofd speelt het wel mee dat als je punten verliest, het een beetje mijn schuld is. Ik miste die kans voor rust ook al. Dus ja, ik zat er wel even mee, maar gelukkig heeft (Ar'Jany) Martha mij geholpen door de 2-1 te maken.'

Jong Ajax verliest kalmte in tweede helft

Jong Ajax was volgens Van Gelderen de rust ook een beetje kwijt in het spel tijdens de tweede helft: 'We speelden in de eerste helft goed ons positiespel en deden dat op hoog tempo. Na rust kwamen we meer in de duels en werd het een strijdwedstrijd. Daar moeten wij het niet van hebben. Wij moeten het meer van ons positiespel hebben.' Desondanks won Jong Ajax met 2-1 en bezet de ploeg van John Heitinga nu de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie.