[Update] Beelden: Atalanta-hooligans bekogelen bus Ajax

door BartVeenstra 33

[Update] Beelden: Atalanta-hooligans bekogelen bus Ajax

door BartVeenstra 33

Laatst geüpdatet

Aanhangers van Atalanta Bergamo hebben een vervelend begin gemaakt aan de voetbalavond tussen Ajax en de Italiaanse club. Dinsdagavond kwam Ajax met twee spelersbussen aan bij het stadion en daarbij werden beide bussen bekogeld, zo weet De Telegraaf.

Daarbij is bij één van de twee bussen een ruit kapotgegaan. 'Spelers en trainers van de club uit Amsterdam zijn met de schrik vrijgekomen', weet men echter. De bekogeling vond vlakbij het stadion plaats. Er werden voorwerpen gegooid en vermoedelijk ook stenen.

Vanwege de coronacrisis reist Ajax tijdens het huidige seizoen met twee spelersbussen af naar uitwedstrijden. Op deze manier kunnen de spelers en de technische staf onderling de gewenste afstand bewaren. Bij de bus waar de basisspelers, onder begeleiding van de Italiaanse politie in vervoerd werden, sneuvelde een ruit.

Ajax en Atalanta ontmoeten elkaar dinsdagavond om 21.00 uur in de Champions League. Erik ten Hag kiest daarbij voor een bijzonder aanvallend elftal, waarbij Lassina Traoré de spits is. David Neres, Antony en Dusan Tadić bewegen om hem heen.

Update - 07.45 uur (28 oktober 2020) - Beelden: Atalanta-hooligans bekogelen bus Ajax

Er zijn inmiddels beelden opgedoken van het bekogelen van de Ajax-bus door hooligans van Atalanta Bergamo. Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tussen Atalanta Bergamo en Ajax kwamen de spelers en de staf met de schrik vrij toen de spelersbus werd bekogeld met stenen. De Telegraaf meldde dat de aanval alleen materiële schade opleverde. In de bus waar trainer Erik ten Hag en zijn basisspelers zaten, sneuvelde één van de ramen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties