Ten Hag genoot bij vlagen: 'Heel veel dingen gingen goed'

door MelleGoekoop 11

Bron Ziggo Sport

Ten Hag genoot bij vlagen: 'Heel veel dingen gingen goed'

door MelleGoekoop 11

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag is tevreden over het spel van Ajax tegen Leeds United. De Amsterdammers wonnen in eigen huis de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding overtuigend met 4-0. Wel maakt de oefenmeester zich zorgen over de fitheid van sommige spelers die later aansloten bij de voorbereiding.

'Ik heb bij vlagen genoten vandaag', begint Ten Hag tegenover Ziggo Sport. 'Heel veel dingen gingen goed zoals de teamperformance en de speelwijze. We zijn er alleen nog lang niet qua fitheid. Daar moeten we nog een grote stap zetten. De uitvoering van onze speelwijze vereist een enorme intensiteit. Daarvoor moet je fit zijn. We zullen er nu mee moeten dealen.'

Op de vraag of Ten Hag blij is dat de voorbereiding afgelopen is, reageert Rafael van der Vaart snel dat hij altijd opgelucht was aan het einde van die periode. 'Deze trainer traint daarna gewoon door. Dan was je pas echt goed geweest, Rafael', reageert de Ajax-trainer lachend. 'Normaliter kunnen we maar vijf keer wisselen, in tegenstelling tot vanavond. Nu hebben we bijna een heel elftal gewisseld', beantwoord de coach uiteindelijk de vraag.

Ten Hag is ook te spreken over Steven Berghuis, die woensdagavond zijn debuut maakte in de Johan Cruijff ArenA. 'Ik denk dat hij weer een stap verder is in de speelwijze van het team. Hij deed een aantal heerlijke dingen en we gaan nog veel plezier aan hem beleven.'

PSV

Zaterdag speelt Ajax tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff-schaal. PSV kent een goede voorbereiding en speelde dinsdagavond FC Midtjylland weg. Ten Hag is niet te veel daarmee bezig. 'Wij kijken vooral naar onszelf. Ik zie een energiek PSV wat fysiek verder is dan ons. Op dit moment is onze ploeg niet fit om de speelwijze uit te voeren die ik voor ogen heb. Uiteindelijk zullen we een weg moeten vinden om te winnen. Het gaat dit jaar in ieder geval een aantrekkelijke competitie worden', blikt de coach vooruit.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties