Tagliafico en Martínez opgeroepen voor aankomende interlands Argentinië

door BadembaBarrie 6

Bron Selección Argentina

Tagliafico en Martínez opgeroepen voor aankomende interlands Argentinië

door BadembaBarrie 6

Bron Selección Argentina

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez mogen zich opmaken voor interlands met Argentinië eind januari. Beide verdedigers van Ajax behoren tot de definitieve selectie van het Argentijnse elftal, zo maakt de nationale voetbalbond bekend via de officiële kanalen.

Argentinië speelt de komende interlandperiode twee wedstrijden in het teken van de WK-kwalificatie. In de nacht van 27 op 28 januari gaat de Zuid-Amerikaans kampioen op bezoek bij Chili. Vijf dagen later, in de nacht van 1 op 2 februari, ontvangen de Argentijnen Colombia. Ajax hervat de competitie op zondag 6 februari thuis tegen Heracles en lijkt zodoende niet te hoeven vrezen voor absentie van zijn spelers.

De oproep voor Martínez en Tagliafico mag geen verassing heten. Beide verdedigers zijn al enige tijd steevast onderdeel van de selectie van bondscoach Lionel Scaloni en waren er ook bij toen Argentinië afgelopen zomer onder aanvoering van Lionel Messi beslag legde op de Copa América. Diezelfde Messi is overigens ditmaal niet opgeroepen. De Ballon d'Or winnaar herstelt nog van een coronabesmetting.

Tagliafico's status als Ajacied onzeker

Overigens is het nog verre van zeker dat Tagliafico zich als speler van Ajax zal melden voor de interlands. De Argentijn lijkt in de nadrukkelijke belangstelling van Napoli te staan, dat de mogelijkheden afweegt om hem over te nemen. Als er een bod wordt gedaan, wil Tagliafico zelf naar verluidt graag vertrekken, gezien zijn geringe speeltijd in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties