Schmidt blijft achter uitspraken staan: 'Voor andere teams heel moeilijk kampioen te worden'

door BadembaBarrie 34

Bron ESPN

Schmidt blijft achter uitspraken staan: 'Voor andere teams heel moeilijk kampioen te worden'

door BadembaBarrie 34

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Roger Schmidt staat nog altijd achter zijn beruchte uitspraak dat de kansenverhouding op de titel 80-20 procent in het voordeel van Ajax is. De trainer van PSV spreekt bij ESPN van een nieuwe tijd, waarin Ajax realistisch gesproken de steevaste favoriet is voor de landstitel.

Schmidt vergelijkt de situatie tussen Ajax en PSV met die tussen Borussia Dortmund en Bayern München in Duitsland. 'Als je aan Borussia Dortmund vraagt hoe groot de kans is dat ze kampioen worden, zeggen ze ook twintig voor henzelf en tachtig voor Bayern', redeneert de Duitser.

Met zijn vergelijking laat Schmidt zijn blik op de huidige de staat van het Nederlandse voetbal doorschemeren. Zijn reactie op de opmerking van Milan van Dongen dat PSV een tijd lang bijna ieder jaar kampioen werd, is dan ook veel zeggend. 'Het is een andere tijd, je kunt vandaag niet meer vergelijken met vijf of tien jaar geleden.'

'Een klein beetje te vergelijken met Bayern München'

Met die laatste uitspraak doelt Schmidt voornamelijk op de door hem al vaker aangehaalde extra (financiële) middelen waarover Ajax beschikt. 'Als het team met de meeste middelen het goed aanpakt, dan wordt het heel lastig voor de andere clubs', aldus de oefenmeester.

Zodoende komt Schmidt terug op zijn eerdere uitspraak over de Bundesliga. 'Ik wil het een klein beetje vergelijken met Bayern München: als ze doen wat ze nu doen, wordt het voor andere teams heel moeilijk om kampioen te worden.' Daarmee wil Schmidt de handdoek verre van in de ring gooien. 'De kans is er. 80-20 is niet 100-0. Er is twintig procent kans en dus is er een mogelijkheid. We hebben aangetoond dat we beter kunnen zijn na zeventien wedstrijden, dus nu moeten we zorgen dat ook beter zijn na 34 wedstrijden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties