sc Heerenveen - Ajax in cijfers: Kudus sterk in de duels

door NielsOpdam 7

Bron Ajax Showtime

sc Heerenveen - Ajax in cijfers: Kudus sterk in de duels

door NielsOpdam 7

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Na iedere gespeelde wedstrijd door Ajax is er voldoende om over te praten. Wellicht was het aanvalsspel flitsend, of klopte het tactisch plan perfect bij de tegenstander. Daarachter liggen tal van statistieken, die iets zeggen over zowel de individuele prestaties als over het geheel. Ajax won zaterdagavond met 0-2 op bezoek bij sc Heerenveen en dit zijn de statistieken!

De Amsterdammers hadden 64% balbezit in Friesland en verstuurden 621 passes tijdens het duel. Er kwamen 540 passes aan, dat is een passnauwkeurigheid van 87% voor Ajax. sc Heerenveen verstuurde 340 passes, waarvan er 246 aankwamen, een passnauwkeurigheid van 72%. De Amsterdammers speelden 46 lange ballen. Er kwamen 31 lange ballen aan bij een medespeler, waardoor de passnauwkeurigheid van de lange ballen 67% is.

Tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen schoot Ajax vijftien keer. Drie schoten gingen op doel, zes schoten gingen niet op doel en zes schoten werden geblokt. De Friese tegenstander schoot veertien keer tijdens het duel. Het elftal van Erik ten Hag heeft twee grote kansen gecreëerd, terwijl sc Heerenveen drie grote kansen creëerde. Van de vijftien schoten werd er tien keer van binnen het zestienmetergebied geschoten.

Kudus wint elf van zijn dertien duels op de grond

Mohammed Kudus begon zaterdag voor het eerst in de basisopstelling tijdens dit seizoen. De Ghanees was erg sterk in zijn duels. Van zijn veertien duels won hij er elf. Hij ging dertien duels op de grond aan, waarvan hij er elf won. Zijn enige luchtduel werd niet gewonnen. Daarnaast gaf Kudus 41 passes, waarvan er 37 aankwamen, een passnauwkeurigheid van negentig procent. Hij had twee key passes en van zijn vijf lange ballen kwamen er vier aan. De Ajax-middenvelder had vijf dribbels die allemaal succesvol waren.

Pasveer redt vier keer van binnen de zestien

Remko Pasveer was zaterdagavond belangrijk voor Ajax. De 37-jarige doelman had vijf reddingen tijdens het duel in Heerenveen. Pasveer pakte vier schoten van binnen het zestienmetergebied. Zijn collega-doelman Xavier Mous had één redding tijdens het hele duel. Dat was wel een poging van binnen de zestienmeter. Verder had Pasveer 23 passes, waarvan er negentien aankwamen, een passnauwkeurigheid van 83%. Van zijn vijf lange ballen kwamen er twee aan.

Gevaar komt van Tadić: creëert twee grote kansen

Dusan Tadić werd uitgeroepen tot King of the Match tijdens het duel in Heerenveen. De Serviër had zaterdagavond zes key passes en creëerde twee grote kansen. De Ajax-aanvoerder gaf bij beide doelpunten de assist. In totaal gaf hij 49 passes, waarvan er 41 aankwamen bij een medespeler. Dat is een passnauwkeurigheid van 84%. Tadić gaf zes crosspasses en daarvan kwamen er twee aan bij een teamgenoot. Daarnaast gaf hij twee lange ballen, waarvan er één aankwam. Van zijn drie dribbels was er een succesvol.

Niels Opdam (e-mail: n.opdam@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties