Onderscheiding voor Sneijder met Sportpenning

door Thijs Zwagerman 12

Onderscheiding voor Sneijder met Sportpenning

door Thijs Zwagerman 12

Laatst geüpdatet

Wesley Sneijder heeft zaterdagavond de Sportpenning ontvangen. Sneijder kreeg deze bijzondere penning uit handen van de burgemeester van Utrecht, als dank voor zijn inzet en betrokkenheid in de Utrechtse sportwereld.

'Tijdens zijn voetbalcarrière heeft hij Utrecht nooit uit het oog verloren. De maatschappelijke betrokkenheid van Sneijder en zijn inzet voor de Utrechtse sportwereld maken hem tot een voorbeeld voor veel Utrechters.', zo schrijft de Gemeente Utrecht.

Sneijder krijgt de onderscheiding onder andere voor zijn bezigheden bij het plaatselijke VV DHSC en zijn eigen stichting, stichting Sport Ondiep. Deze stichting ondersteunt de Utrechtse voedselbank en organiseert activiteiten in de buurt.

Bij amateurclub VV DHSC is Sneijders oudere broer Jeffrey assistent trainer en speelt zijn jongere broer, Rodney, in het eerste elftal. Beiden broers speelden in de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde nooit officieel in Ajax 1. Evander Sno (eveneens oud-Ajacied) speelt ook in VV DHSC 1. Wesley zelf hoopt na zijn actieve voetballoopbaan een nog grotere rol bij VV DHSC te kunnen vertolken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties